Uitstap naar de spookstad van Antwerpen

20 september 2017
Uitstap naar de spookstad van Antwerpen

Het Vriendje en ik doen heel vaak verschillende activiteiten op zondagen. Eén van onze Sunday Fundays was een tripje naar Doel, het Belgische Chernobyl. Het was ook één van onze eerste uitstapjes samen, romantische keuze, denken jullie waarschijnlijk.

Voor mij was dit de eerste keer dat ik Doel bezocht. Het Vriendje is er al eens eerder geweest, dus hij ging mijn gids zijn! Ik heb er al wel wat foto’s van gezien en ook een aantal filmpjes op YouTube bekeken, dus ik was zeer benieuwd naar deze spookstad.

 


Nadat we eerst zijn gaan shoppen in Waasland Shopping Center (dat is trouwens één van onze favoriete bezigheden), zijn we aan onze reis begonnen richting Doel. Vol spanning zat ik in de auto, ik had al een waar "ghosttown" beeld voor ogen. Uiteraard ging het in de werkelijkheid niet zo spooky zijn, want het was rond de late namiddag dat we vertrokken waren en de zon scheen heel fel die dag.

Tijdens onze rit vertelde Het Vriendje mij dat er nog zeker twee huizen bewoond zijn. Ik was benieuwd waar dat ze gelegen zouden zijn en in welke staat dat ze dan waren. Toen we het dorpje naderden, was er zo goed als geen verkeer en de straten waren leeg. Pas nadat we onze auto hadden geparkeerd zagen we enkele mensen wandelen, ook toeristen. Niet enkel jongeren, maar ook oudere mensen en van verschillende types. Ik kreeg een naar gevoel toen we zelf door de straten aan het wandelen waren. Ik stelde me voor hoe dat de mensen hier hebben geleefd en waar dat ze nu zijn. Ik vroeg me ook af of ze het spijtig vonden om uit Doel te vertrekken. Het zou een heel gezellig dorpje zijn geweest, denk ik.

In elke straat zijn de huizen beschilderd met graffiti, zijn de ramen kapot of de deuren opengebroken. Hier en daar hoor je bepaalde geluiden uit de huizen komen. Vanwaar dat ze komen, wil ik liever niet weten! De film "Chernobyl Diaries" in der tijd heeft me genoeg angst bezorgd. Zouden de mensen die daar nog wonen met de lichten aan slapen? Ik zou dat toch wel doen, just to be safe!

Anna in Doel

De straten van Doel

Als we verder wandelden, zagen we dat er zeker twee cafétjes open waren waar de mensen gezellig van de zon en een biertje aan het genieten waren. Het eng gevoel verdween toen even. Zelf hebben we niets gedronken omdat ik het toch wat koud had in mijn rokje en bloesje. Wat we nog hebben gedaan die dag, is foto’s nemen voor de "gram"! Omdat we toen nog niet zo lang samen waren, was dit de ideale gelegenheid om onze eerste foto’s samen te maken. Eerlijk gezegd voelde ik me wat te verlegen om dat te vragen aan hem. Maar hij vond het ook een goed idee en dat maakte me gelukkig. 


Doel is zeker de moeite waard om eens te bezoeken! Het is ook een heel toffe plaats om foto’s te nemen. Als jullie van spooky houden, dan is het best aangeraden om de stad op een rainy day te bezichtigen of later in de avond tijdens herfst/winter periode.

Houden jullie ook van nieuwe plaatsen te bezoeken? Vertel me zeker jullie verhalen.

Poka Poka!

Laat een berichtje achter!

Zit je met een vraag of heb je een leuke opmerking over deze blogpost, Laat dan een berichtje achter via onderstaand formulier! Als je een iets persoonlijkere vraag wil stellen, mag je altijd mailen naar info@dekleinstedingen.be

Terug naar het artikeloverzicht