Sevilla

13 juli 2018
Sevilla

Sevilla tiene un color especial of letterlijk vertaald "Sevilla heeft een bijzondere kleur", zeggen ze in Spanje. En dat klopt ook! De stad is bekend voor zijn traditionele flamenco en beroemd vanwege de lekkere tapas. De bruisende hoofdstad van Andalusië heeft ook bijzondere monumenten en kent ook een moderne en alternatieve kant. Er valt voor ieder toerist wel iets leuks te beleven.

FOOD

First things first! Tapas, tapas, en nog eens tapas. Axel en ik hebben elke dag wel ergens tapas gegeten. Bij geen enkel barretje kan je slechte tapas nemen. Ze hebben wel hier en daar andere op hun menu staan, maar dat wilt zeggen dat je het moet uitproberen. The best tapas bar zou El Rinconcillo zijn. Het beweert om de oudste tapasbar van Spanje te zijn (1670). Tapas hebben we niet gegeten, maar wel een hoofdgerecht. En ik moet zeggen dat het heerlijk was! Ik heb vis in tomatensaus besteld en Axel had vlees gekozen. Zeker wel een aanrader om te doen.

Er was wel één mindere maaltijd geweest en dat raad ik ook af om te bezoeken. Als je een liefhebber bent van sushi zoals mij en je wilt een keer iets anders eten, blijf dan bij de Spaanse of Italiaanse keuken. Sushi is niet hun sterkste kant, ijsjes dan weer wel!

Ik lijst hieronder alle restaurantjes op die wij bezocht hebben en die de moeite waard zijn:

- conTenedor, ze werken met biologische producten en er is een live DJ aanwezig.
- Salt and Sugar, in dit vintage café kan je lekker ontbijten of lunchen.
- El Pintón, daar kan je diverse moderne platos bestellen en is Instaworthy!
- De werknemers van L'Oca Giuliva spreken Italiaans en serveren zeer lekkere pizza's.
- In Panypiu kan je snel een ontbijt of een lunch nemen voor je op verkenning gaat in de stad.
- La Terraza de EME is de rooftopbar in Sevilla, het bevindt zich boven een hotel maar je kunt daar gewoon binnen. De receptioniste wijst de weg. Als je 's avonds wilt gaan, dan heb je de kans dat je moet aanschuiven.

WE SO TOURISTS

We hebben alle toeristische plaatsen bezocht. Alles ligt zeer dicht bij elkaar en je kunt daar fietsen huren. Maar dat hebben we niet gedaan. In plaats daarvan zijn we de eerste dag op een Hop On Hop Off bus gegaan. Dit vonden we interessant om te weten waar alles ligt en welke locaties we zeker willen zien en welke niet. Zo hebben we ook enkele gebouwen gezien waarvan we geen idee hadden dat Sevilla ze had (zie foto's en video).

De volgende plaatsen hebben we bezocht:

- Royal Alcazar, wel online de tickets bestellen want de kans is groot dat je 4 uur in de rij staat.
- Seville Museum of Fine Arts met een gratis inkom!
- Metropol Parasol loop je dagelijks voorbij. De ingang om boven te geraken, bevindt zich links van de (rol)trappen.
- Plaza de España is zeker en vast de moeite om te bezoeken.

Daarnaast raden we aan om de kleine zijstraatjes te doen, want dan kom je leuke gangetjes tegen met gezellige cafétjes en mozaïek op de muren.

En ga zeker langs het water wandelen voor de mooie zonsondergang.

HOTEL

Axel en ik verbleven in Hotel Itaca Artemisa op 10 minuten wandelafstand van het centrum. Het hotel is pas gerenoveerd en heeft moderne, ruime kamers. Er is ook een klein zwembadje aanwezig op het dak en die heb je wel nodig tijdens de warme middagen.

We hebben de reis via Voyage Privé geboekt. Dit was onze eerste ervaring met de website en we zijn er content van. Je kan je reis boeken met of zonder vluchten, het is eenvoudig om alles te vergelijken van zowel de vluchten als de periode waarin je wilt gaan. Plus, ze hebben heel vaak leuke aanbiedingen!

Hebben jullie de koffers al gepakt?

Poka Poka

Laat een berichtje achter!

Zit je met een vraag of heb je een leuke opmerking over deze blogpost, Laat dan een berichtje achter via onderstaand formulier! Als je een iets persoonlijkere vraag wil stellen, mag je altijd mailen naar info@dekleinstedingen.be

Terug naar het artikeloverzicht