Meet the parents: tips & tricks

29 november 2017
Meet the parents: tips & tricks

Wanneer jij de ouders ontmoet is in elke relatie anders. Woont je liefje nog thuis, dan zal dat sneller gebeuren en liefst niet wanneer jullie net onder de lakens zijn gedoken. Als hij/zij alleen woont, bepalen jullie samen wanneer le moment suprême plaatsvindt. Tip: als je hier nog niet klaar voor bent, zeg dat gerust tegen je wederhelft en leg ook uit waarom, om misverstanden te voorkomen en om elkaar beter te leren begrijpen. Als je er wél klaar voor bent, dan lijst ik hier mijn tips op. WARNING! Toepassen op eigen risico.

Excuseer, zou ik u een paar vragen mogen stellen?

- Je zal waarschijnlijk met een vragenlijst in je hoofd zitten. Dat is goed ook, want het toont aan dat je interesse hebt in zijn/haar leven. Stel daarom ook gerichte vragen. Zo krijg je veel informatie over de ouders, zussen, broers, katten, honden van je vriend/vriendin.

- Door die vragen, weet je ook ineens welke onderwerpen je kunt aanhalen en welke vragen je zelf kunt stellen tijdens de ontmoeting.

- Verwacht ook dat er vragen aan jou gesteld worden, want je krijgt ze! Wees voorbereid en zeker niet verlegen.

Don't judge a book by its cover

- Belangrijkste tip: kleed je netjes. Je kunt een paar tips van Flair's Angels zelf bekijken op hun YouTube Channel (klik op de foto).

- Bedek voor de zekerheid al je tattoo's die bedekt kunnen worden, doe geen opvallende piercings aan en laat die minirok of diepe inkijk voor een zaterdagnacht in de club. Ik ben geen hater, want ik heb het ook zelf allemaal en voor mijn eerste ontmoeting heb ik ook alles bedekt. Makkelijk was het niet, dit kan je in mijn volgende blogpost lezen. Waarom moet dit, denk jij? Niet iedereen ziet dat even graag en als je een goede eerste indruk wilt nalaten bij de ouders van je toekomstige man/vrouw, dan kan je beter jouw cover clean houden zodat ze JOU leren kennen.

- For the ladies! Overdrijf niet met make-up. Ga voor een au naturel look met een accentje.

Ditjes en datjes: waarover te praten met de ouders

- Als je geen verlegen karakter hebt, stel dan gerust vragen over de reis die ze net gemaakt hebben, wat voor een kindje je liefje was en wat er nog bij je opkomt op dat moment.

- Vertel ook wat over jezelf, maar zie dat je niet heel je levensverhaal blootlegt op één avond. Je wilt ook hen leren kennen.

- Heel belangrijk punt! Praat niet over negatieve onderwerpen. Als je een mening hebt over iets, uit die dan op een manier opdat er geen discussie ontstaat.

- Wat ik nog kan meegeven, wees ALTIJD beleefd! Deze tip is tijdloos. 

Laatste pro tip: neem voor de eerste ontmoeting een bloemetje of een chocolaatje mee, zo is het ijs sneller gebroken. Goede eerste indruk gegarandeerd!

Dat waren de belangrijkste tips die ik kon meegeven. Als jullie nog andere tips hebben, deel het zeker in de comment section, onderaan de pagina.

Poka Poka

Laat een berichtje achter!

Zit je met een vraag of heb je een leuke opmerking over deze blogpost, Laat dan een berichtje achter via onderstaand formulier! Als je een iets persoonlijkere vraag wil stellen, mag je altijd mailen naar info@dekleinstedingen.be

Terug naar het artikeloverzicht