Instagram detox

26 september 2018
Instagram detox

Social media is in onze maatschappij zeer belangrijk geworden. Zowel kleine als grote bedrijven gebruiken verschillende social media om reclame te verspreiden voor een groter bereik. En geef toe, dat helpt ook wel! Je ziet dit ook heel hard op Instagram. Modellen worden influencers, gewone jongens en meisjes worden influencers, zelfs dieren worden influencers en iedereen wilt opeens één zijn en voor wat? Voor gratis spullen en erkenning. Bedrijven maken daar ook gebruik van. Er zijn maar een aantal influencers die niet tegen alles "JA" zeggen en nog altijd gewoon zichzelf blijven. Zelfs zij zeggen dat jij jezelf moet blijven in eender welke situatie. Een mooi voorbeeld daarvan is Celine Van Ouytsel. Zelfs zij neemt af en toe een afstand van haar Instagram en dit in de examenperiode, want dat is nog steeds the real life!

Healthy life is happy life

- Detox laat je echt van de kleine dingen genieten, zoals een zonsondergang op een zomeravond met al die mooie kleuren in de lucht. Je verliest geen enkel moment, omdat je smartphone op tafel blijft liggen en jij van het uitzicht kunt genieten.

- Je zelfbeeld daalt niet. Je kan je moeilijk gaan vergelijken met de anderen als je niet naar de foto's van iemand anders gaat kijken.

- Minder stress.

- Meer tijd voor andere dingen in plaats van urenlang zitten scrollen. Je kan eindelijk dat ene boek uitlezen waar je in 2011 aan begonnen bent.

Uiteraard heeft alles zijn voor- en nadelen. Bij detox is het grootste nadeel dat je een story of een post kunt missen uit het leven van je vrienden en familie. Maar dit wilt zeggen dat er meer redenen zijn om hen een berichtje te sturen of even te bellen.

Eigen detox

Ik heb meer als een maand zonder Instagram gezeten. In het begin was het zeker raar, omdat ik dan geen stories kon posten en niet goed wist wat ik met mijn "vrije" tijd moest doen. Na een week voelde het normaal aan en na twee weken was het alsof het nooit heeft bestaan voor mij. Na een maand begon ik toch bepaalde dingen te missen, ik wou nog eens een foto sharen of wat inspiratie opdoen voor een gerechtje, een workout of een outfit. Zelfs één van mijn beste vriendinnen vroeg aan mij of ik een foto van haar en haar vriend had gezien, maar die had ik jammer genoeg gemist. Toen begon ik te twijfelen om terug een profiel op te starten (ik had mijn beide profielen permanent verwijderd). En op een dag heb ik dit toch maar gedaan. Ik heb mezelf voorgenomen om niet terug alle mensen/influencers te volgen die ik voordien volgde, om gewoonweg niet weer beïnvloed te worden door hen. Mijn zelfbeeld mag er niet nog eens onder lijden en ik wil mezelf zijn with all my class and sass! Dus ga ik er nu anders mee om dan voordien.

Detox is geen rehab. Je kunt je profiel terug activeren wanneer je daar zin in hebt. Toch raad ik aan om een week of twee vol te houden. Je gaat het leven anders bekijken, zeker als je zo verslaafd bent als mij. Wat denk je? Is het iets voor jou?

 

Poka Poka

Laat een berichtje achter!

Zit je met een vraag of heb je een leuke opmerking over deze blogpost, Laat dan een berichtje achter via onderstaand formulier! Als je een iets persoonlijkere vraag wil stellen, mag je altijd mailen naar info@dekleinstedingen.be

Terug naar het artikeloverzicht