Happy Valentine's

15 februari 2018
Happy Valentine's

Hate it or love it! I love it. Veel koppels vieren die dag hun liefde voor elkaar of laten zich extra speciaal voelen. Toch zijn er verschillende meningen over.

Legende

De legende gaat als volgt, een jong paar kwam bij de Heilige Valentijn met het verzoek het te trouwen. Maar er was een klein probleem, de man was een heidense soldaat en de vrouw een christen. Valentijn vond de liefde belangrijker dan de wetten van de keizer en huwde ze. Dit eindigde niet zo goed, want de bisschop werd aangegeven en gearresteerd. Kort nadien liet keizer Claudius hem martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari.

Een ander verhaal vertelt dat er een cipier bij de toen gearresteerde Valentijn kwam, met het verzoek om zijn blinde dochter te genezen. Valentijn zorgde voor een geneesmiddel, maar dat werkte niet. Na Valentijns terechtstelling ontving het meisje een klein briefje van Valentijn, waaruit een gele bloem viel (vandaar de bloemengroet op Valentijn). Op het briefje stond 'Van Valentinus' en onmiddellijk kon ze weer zien.

Heden

Vandaag de dag hebben mensen verschillende meningen aangenomen over de dag van de geliefden. Either they love it or they hate it. Het is een commerciële gebeurtenis geworden, hoor ik vaak zeggen. Ik vind dat elke feestdag een commercieel kantje heeft, Kerstmis, Moederdag, Vaderdag en noem maar op. En toch, niemand zegt daar iets over. I don't see the difference, eerlijk gezegd of ben ik misschien blind door de liefde (see what I did there)?

Of nog zoiets, dat elke dag Valentijn moet zijn voor de koppels. Ik ben een grote voorstander van liefde. En ja, het is ook elke dag Valentijn voor koppels! Maar hoe zit het dan voor de beginnende geliefden? Het is een dag dat een push kan geven om de liefde uit te drukken voor iemand die nog van niets afweet. Het geeft een reden om je crush op date te vragen. Denk ook aan de koppels die niet de mogelijkheid hebben om elkaar wekelijks te zien of laat staan dagelijks. Zo kan een soldaat een mooi boeket bloemen naar zijn lief sturen.

Chill out and make some love!

Mijn Valentijn

Axel en ik hadden plannen voor Valentijn. Het zou zijn eerste echte Valentijn zijn (schattig hé). We zouden samen 's avonds eten, wat niet vaak gebeurd en daarna naar de cinema. Maar de plannen werden snel veranderd door één telefoontje van het werk. Ik moest mijn collega vervangen omdat zijn mama ten huwelijk werd gevraagd en hij moest erbij zijn. So I did it for love!

Axel kwam me toch verrassen op het werk met een boeket roze rozen en een juweeltje. Dit had ik echt niet verwacht, he loves me so much! And I love him back.

Happy Valentine's!

Poka Poka

 

Laat een berichtje achter!

Zit je met een vraag of heb je een leuke opmerking over deze blogpost, Laat dan een berichtje achter via onderstaand formulier! Als je een iets persoonlijkere vraag wil stellen, mag je altijd mailen naar info@dekleinstedingen.be

Terug naar het artikeloverzicht