Een terugblik op 2017

4 januari 2018
Een terugblik op 2017

Het was een jaar vol emoties. Niet enkel de slechte maar ook de goeie. Er waren nog een paar van die gevoelens overgebleven van het jaar 2016. Ze hadden nog geen plaats gekregen en eerlijk, ik heb ze genegeerd, ontweken, heel ver verstopt! Totdat Axel in the picture kwam ...

Hier en daar kreeg ik wat flashbacks naar de pijn van 2016. Er werd toen met mijn gevoelens gespeeld of eerder gezegd, ze werden geteisterd. Dit liet ik niet nog eens gebeuren. Ik ben dan ook vanaf het begin hard geweest tegen Axel. Ik ging mijn hart en liefde met hem delen en die zijn kostbaar. Dus gaf ik hem de keuze tussen mij en andere grieten. In dit geval ging ik niet meer sharen!

In 2017

- Leerde ik hard zijn en leerde ik om ook mezelf op de eerste plaats te zetten (dit weliswaar met behulp van mijn lieftallige vriendinnen). Die harde tante was voor een korte duur aanwezig, want het zit gewoon niet in mij. Imma sweetheart for life! Toch weet ik nu wat er niet door de beugel kan en durf ik dit ook te melden. Ik durf nu ook wat meer 'nee' te zeggen en weet dat daar totaal niets mis mee is.

- Ik ging doen wat ik wou doen. Zo vertrok ik voor een maand naar Toulouse zonder the fear of missing out te hebben. In die maand heb ik Axel, familie en mijn vriendinnen enorm hard gemist en zeker met Pasen. Maar ik heb geen spijt dat ik vertrokken was. Enkel spijt dat ik op voorhand een retourticket had gekocht. Ik had toch graag nog een weekje of twee langer willen blijven. Tijdens die reis vond ik mijn inner peace, ontmoette ik nieuwe mensen, maakte nieuwe vriendschappen aan, enz. Ik heb rust gevonden in Toulouse.

- Ik besefte wat ik wil bereiken in mijn leven. Ik wil blijven nieuwe dingen leren en ontdekken. Ik wil succes kennen (hopelijk met deze blog *blush*), blijven geïnspireerd zijn en anderen ook inspireren. Mijn inspiratiebronnen zijn o.a. mijn vrienden, Elise De Rijck, NICE family en/of Totally Two. Maar ook de kleinste dingen in het leven, zoals bloemen, een lach, een woord dat zoveel betekenissen kan hebben en ga zo verder.

- Ik knipte mijn lange lokken en doneerde ze aan Think Pink (30cm).

- Ik werd opnieuw verliefd. Op Axel en op reizen. Ze geven me rust en laden mijn energie op. Ik bezocht in dat jaar 4 verschillende steden, Toulouse, Porto, Maspallomas en Sint - Petersburg.

- Mijn beste vriendinnen en Axel hebben mij terug in mezelf doen geloven. Dank jullie wel! Als ik eerlijk mag zijn, met momenten heb ik daar nog altijd wat moeite mee. Ik blijf me best doen, pinky swear! Maar hey, kijk hoeveel blogs ik al ondertussen heb geschreven.

- In dat jaar kwamen ook mijn pijnlijke emoties los en nog steeds dwalen ze rond in mijn hoofd. Dat zijn emoties van onzekerheid, niet goed genoeg zijn, angst om weer gekwetst te worden, angst voor iets of iemand kwijt te spelen. Hen negeren kan ik niet meer doen, ze zijn te sterk. Ik kan ze enkel 1 per 1 bestrijden, maar ik sta er alleen voor. Niemand kan mij helpen, want ze weten niet hoe hard ze kunnen steken. Ik kan alleen er over praten en naar advies luisteren, en die dan proberen toe te passen. 

- Ik verloor mijn kat. Garfield was een geweldige kater. En sinds kort loopt er een nieuw pluisbol door het ouderlijke huis.

- Ik vond mijn liefde, Axel. Hij is alles wat ik wou! Knap, slim, grappig, intelligent en nog zoveel meer. Hij is diegene die mij kalmeert, die mij elke dag vertelt hoe mooi ik ben (niet gelogen). Wij verstaan elkaar zonder zelfs een woord te zeggen, hij tolereert mijn pointless drama, kijkt mee met mijn dramaqueens series/realityshows, ziet in waar hij fout is in geweest en geeft dit ook toe. Hij is diegene bij wie ik zonder make-up, in een bomma onderbroek in de zetel kan zitten en shameless 12 chicken nuggets kan opeten.

- Ik leerde ontzettend veel toffe mensen kennen.

- Ik beleefde memorabele momenten. In de Flair staan, was er één van of in een spotje van HP laptop meedoen (soon to be seen), meespelen bij De Buurtpolitie en de Spitsbroers, en uitgekozen worden om mee te doen aan de musical Zoo of Life samen met mijn beste vriendin Savannah.

- Ik heb geleerd om mijn kansen te wagen door de dingen te doen die ik eerst nooit zou durven.

Voor 2018 wil ik mijn doelen bereiken. Die zijn een opleiding afmaken, een boek schrijven en die dan ook effectief publiceren, mijn body terug bootylicious maken, een verre reis beleven en nog zoveel meer. Maar het belangrijkste doel is om de negatieve gevoelens een eeuwige vaarwel te zeggen! 

Hoe was jouw 2017?

Poka Poka

Laat een berichtje achter!

Zit je met een vraag of heb je een leuke opmerking over deze blogpost, Laat dan een berichtje achter via onderstaand formulier! Als je een iets persoonlijkere vraag wil stellen, mag je altijd mailen naar info@dekleinstedingen.be

Terug naar het artikeloverzicht