4 verschillende soorten zondagen en wat je kunt beleven

4 oktober 2017
4 verschillende soorten zondagen en wat je kunt beleven

Herken je die zondagen dat jij en je geliefde in de zetel liggen, je hoofd aan het breken over hoe je die dag kan spenderen? De ene wilt iets actief doen, de andere weer niet. Het is een eindeloze discussie en voor je het weet is het al avond en bijna die alom favoriete maandag. 

Wel, dat probleem kennen Axel en ik ook al te goed! Wij zijn beginnen nadenken welke activiteiten je zoal kunt doen op een zondag en we kwamen tot een conclusie dat er oneindig veel dingen bestaan. Hieronder lijst ik een paar leuke activiteiten op voor wat inspiratie!

Luie zondagen

- Organiseer een marathon van jullie favoriete serie of films uit jullie jeugd. Tip: omring jezelf met de nodige snacks en drinks.

- Speel een gezelschapsspel. Om het spannender te maken, stel je eigen spelregels samen. Be creative ;) !

- Haal alle wijnen in het huis naar boven en organiseer een eigen wijndegustatie met twee. !!! Warning !!! Kater op maandag is niet uitgesloten.

Actieve zondagen

- Ga muurklimmen! Het is goed voor jullie vertrouwen, communicatie en daarbij: teamwork makes the dream work!

- Ga samen naar de winkel, koop verse producten en kook samen iets nieuws en gezond.

- Neem deel aan een workshop dat jullie beide interesseert. Tip: durf samen buiten jullie comfortzone te gaan!

Creatieve zondagen

- Organiseer een vriendenfeest. Het is net als een familiefeest organiseren, maar dan voor jullie vrienden. Bereid een groot gerecht voor of allemaal kleine gerechtjes en zorg voor een dessert. Laat iedereen dan een hapje en drankje meebrengen want Sharing is Caring! Zo leren jullie elkaars vrienden kennen en leren ook zij elkaar kennen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

- Stel een gemeenschappelijke bucketlist op en probeer al één zaak af te vinken diezelfde dag.

- Leer elkaar iets nieuws aan, bijvoorbeeld als je vriend een pro is in poolen, laat hem je dat aanleren. Of leer hem een nieuwe taal spreken.

Toeristische zondagen

- Maak een mini roadtrip door jullie provincie. Als het goed weer is, maak een tochtje met de fiets door jullie dorp.

- Breng een bezoek aan een museum, Technopolis, een tentoonstelling, etc.

- Wees toerist in eigen land en ga op verkenning. Praat enkel in het Engels tegen elkaar zodat andere mensen effectief denken dat jullie toeristen zijn.

Zo zijn we zelf op pad vertrokken naar Doel. Dit avontuur kunnen jullie in mijn vorige blogpost lezen. Een pro tip dat ik jullie kan meegeven is don't forget to bring your camera!

Hopelijk hebben jullie wat meer inspiratie voor de volgende zondagen. Als jullie zelf leuke ideeën hebben, plaats ze zeker en vast in de comment section! Ik kijk er al naar uit!

Till next time!

Poka Poka

 

Laat een berichtje achter!

Zit je met een vraag of heb je een leuke opmerking over deze blogpost, Laat dan een berichtje achter via onderstaand formulier! Als je een iets persoonlijkere vraag wil stellen, mag je altijd mailen naar info@dekleinstedingen.be

Terug naar het artikeloverzicht